Najkritizovanejšie modely od Škodovky. Čo stojí za ich neúspechom?

Ako sa vraví – sto ľudí, sto chutí...


Ako sa vraví – sto ľudí, sto chutí. Pravdou je však to, že najkritizovanejšie, alebo ak chcete, najneobľúbenejšie modely spája práve ich dizajn. Technickej stránke nemožno niečo vyčítať, keďže sa väčšinou jedná o komponenty zdieľané vo viacerých známych automobilkách. Čo však ľudí okúzlilo, v tom negatívnom slova zmysle, na jednotlivých modeloch?


Škoda Fabia Sedan

Z pochopiteľného dôvodu je ich na našich cestách ako šafranu, aj napriek tomu, že model Fabia 1 sa predával mimoriadne úspešne. Zadná časť akoby bola nakreslená „dizajnérom“ behom 20 sekúnd. Vozidlo stratilo svoje línie a kufor vyzerá, akoby si to tam nejaký domáci majster jednoducho dorobil.



Škoda Fabia 1 Junior

Ak možno nejako definovať „low-budget“ Fabia Junior je tou správnou odpoveďou. To že sa šetrí na motore je pochopiteľné. To že v interiéri okrem volantu, sedadiel a pedálov takmer nič iné nenájdete sa sále dá prekusnúť. Ale šetriť výrobné náklady ešte aj na laku karosérie je už decentne cez. V tomto prípade to schytali nárazníky, ktoré budia dojem, že ste sa stali súčasťou reťazovej havárie a toto je dočasné riešenie.



Škoda Roomster

Čo sa týka využiteľnosti tohto modelu a to najmä v pracovnom prostredí, nemožno mu vytknúť absolútne nič. Ľudia, ktorí sa však zaujímajú o novinky zo sveta áut brali Roomster pri jeho predstavení ako žart. Model na prvý pohľad vyzerá, akoby bol poskladaný z dvoch rôznych áut. Predná časť nápadne podobajúca sa modelu Fabia, do ktorej v nie malej rýchlosti narazila Mulitpla – aj takto je často Roomster opisovaný.



Škoda Citygo

Snaha sa cení, to je fakt. No bratranec Volkswagen sa výroby malého mestského vozidla chopil určite lepšie. Opäť sa nebavíme o technickej stránke ale o dizajne. Citygo sa stalo neobľúbeným, nežiadaným a dnes je využívané najmä v donáškových službách a podobne.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014