BRABUS – kráľ tuningových úprav?

Zákazníci si môžu buď kúpiť autá od spoločnosti...


Už viac ako 40 rokov táto spoločnosť vyvíja a konštruuje vysokovýkonné super autá a transformujeme vozidlá značky Mercedes-Benz na štýlové jedinečné vozidlá nemeckej výroby. Spoločnosť je aktívna vo viac ako 100 krajinách po celom svete.

Spoločnosť začala tým, že Bodo Buschmann chcel prispôsobiť svoje autá, ale zistil, že väčšina existujúcich úpravcov nedokáže pochopiť jeho víziu alebo splniť jeho požiadavky, a tak sa rozhodol založiť svoju vlastnú značku.

Názov spoločnosti bol odvodený od prvých troch znakov priezvisk zakladateľov (Bra-ckmann, Bus-chmann). Po založení spoločnosti Brackmann neprejavil záujem o úpravu vozidiel alebo podnikanie, a tak predal svoje akcie spoločnosti Buschmann za 100 eur.

Brabus sa primárne zameriava na dosiahnutie maximálneho výkonu automobilu prostredníctvom zvýšenia výkonu a pohybu. Zákazníci si môžu buď kúpiť autá od spoločnosti Brabus, alebo poslať svoje auto na prispôsobenie alebo generálnu opravu. Zákazníci, ktorí si objednajú auto priamo, oprávňujú spoločnosť Brabus o zakúpenie konkrétneho modelu od spoločnosti Mercedes a jeho následnú úpravu podľa požiadaviek zákazníka. Spoločnosť Brabus je známa tým, že poskytuje drahé tuningové riešenia a riešenia na mieru.

Brabus 900 Rocket

Poslednou úpravou Brabus je športová limuzína AMG GT 63 S. Brabus sa postaral o jej vzhľad, správanie a hlavne, rozšíril stádo koní pod kapotou. Stvorenie, ktoré vzišlo z úprav dostalo názov Brabus 900 Rocket. Výsledok úprav je úplne jednoducho vyjadrený v číslach – limuzína má výkon ohromných 900 koní (662 kW), nameraný najväčší krútiaci moment bol 1250 Nm, avšak kvôli ochrane pohonného ústrojenstva (najmä prevodovky) musel Brabus obmedziť silu na 1050 Nm. 9-stupňová prevodovka ale zvláda radiť rýchlosti dostatočne rýchlo aby akcelerácia z nuly na 100 km/h trvala iba 2,8 sekundy. Maximálna rýchlosť musela byť tentokrát obmedzená kvôli pomerne veľkej hmotnosti vozidla (2120 kg) a pneumatikám na 330 km/h.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014