5 častých chýb, ktoré vás môžu stáť draho

Životnosť vozidla je výrazne ovplyvnená používaním a zaobchádzaním...


Mnoho ľudí zanedbáva pravidelnú servisnú kontrolu svojho vozidla a za prípadné problémy vinia značku automobilu. Aj keď niekedy môže mať model automobilu svoje slabiny, ktoré súvisia najmä s jeho výrobou, je pravdepodobnejšie, že životnosť vozidla je výrazne ovplyvnená používaním a zaobchádzaním s nim od jeho zakúpenia.

Jazda s prehriatým motorom

Motor automobilu sa mohol prehriať z mnohých dôvodov. Môže sa jednať o problém so samotným motorom, chladiacou kvapalinou vozidla, ktorá reguluje teplotu a teda necirkuluje tak, ako by mala, môže dôjsť k úniku chladiacej kvapaliny alebo je príliš horúce počasie.

Dôvod môže byť akýkoľvek, ak sa vyskytne prehriatie motora, musíte okamžite prestať jazdiť, zaparkovať a otvoriť kapotu, aby ste vypustili teplo.

Ignorovanie varovaní na panely

Váš informačný panel je priamym prostriedkom na to, aby vám vaše auto povedalo, čo sa v ňom deje. Ak máte dobrý prehľad o tom, čo znamenajú všetky svetlá a indikátory na palubnej doske, viete, že ani jeden netreba podceňovať.

Ignorovanie zvláštnych zvukov

Je to zvyk, ktorý má na svedomí veľa majiteľov automobilov so staršími automobilmi. Začnete počuť zvláštne zvuky, ale myslíte si, že nejde o nič vážne. Tieto zvuky často slúžia ako varovné signály a ak sa o ne rýchlo postaráte, ušetria vám z dlhodobého hľadiska značné množstvo peňazí.

Rozmrazovanie horúcou vodou

Počas zimy mohli byť čelné sklá automobilov pokryté tenkými vrstvami ľadu. Majitelia automobilov sa často uchýlia k „rýchlemu“ odstráneniu námrazy z čelného skla horúcou alebo vlažnou vodou. Mohlo by sa to zdať ako logické riešenie, vriaca voda však môže spôsobiť prasknutie čelného skla z dôvodu náhlej zmeny teploty. Rozmrazovanie sa vždy odporúča vykonať pomocou motora automobilu alebo škrabky na ľad.

Zriedkavé umývanie

Možno nevidíte žiadnu škodu na tom, že na svojom aute necháte trochu špiny príliš dlho, je to len malá špina, však? Dlhodobým účinkom tohto zvyku je, že vonkajší vzhľad a laky sa začnú opotrebovávať; vďaka čomu bude auto vyzerať staršie, ako by malo. Nielen to, ale pravdepodobne vystavujete dôležité časti vášho vozidla riziku korózie.

Zdroj: hotcars.com

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014