Zbytočnosť alebo dobrá vychytávka? Vyhrievaný bezpečnostný pás.

Prvý vyhrievaný bezpečnostný pás si dal patentovať výrobca vozidiel...

Poznáte ten pocit, keď si v zimnom období ráno sadáte do premrznutého auta a obopínate sa studeným bezpečnostný pásom? Čoskoro sa už aj tento detail má stať minulosťou. Spoločnosť Ford si totiž dala patentovať prvý vyhrievaný bezpečnostný pás. Má za to, že množstvo ľudí práve kvôli jeho chladu bezpečnostný pás nepoužije a tým ohrozí svoj život. 



Patentový plán, ktorý má celkom 31 strán, obsahuje niekoľko typov tkaniny aj spôn. Všetky však fungujú na rovnakom princípe. Cez tkaninu pásu sú vedené elektrické vykurovacie články cez ktoré prechádza prúd. Obvod sa uzavrie po zapnutí pásu, no samozrejme nebude chýbať ani možnosť regulácie teploty či úplného vypnutia. V minulosti sa o niečo podobné pokúšali aj v Lexuse, ale išlo skôr o niečo ako vyhrievané návleky na bezpečnostné pásy. 



Technici z Fordu si dobre uvedomujú, že zákazníci si potrpia na komfort a kvalitnú výbavu. Z toho dôvodu sa rozhodli pre patent aby potvrdili, že sú skutočne prvou firmou ktorá túto novinku do svojich vozidiel zaviedla.

Či sa stane aj táto vychytávka najskôr posmešnou a časom obľúbená ako stále vyhľadávanejšie vyhrievané sedadlá alebo vyhrievaný volant, to ukáže len čas.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014