Výrazný hluk od kolesa – čo ho spôsobuje?

Pokiaľ sa hluk zvýrazní v pravotočivej zákrute, poškodené ložisko bude...


Trápi ťa dunivý zvuk vychádzajúci od kolesa stupňujúci sa rovnomerne s rýchlosťou vozidla? Tento nízkofrekvenčný zvuk má na svedomí

ložisko, ktoré sa blíži do konca svojho funkčného obdobia. Inak povedané, ložisko po niekoľko miliónoch otáčok ktorým dopomáhala milimetrová rovnosť našich ciest, ale tiež váha tvojho auta (áno aj teba) potrebuje urgentnú výmenu. Správne určenie poškodeného ložiska je dosť zložité, no najúčinnejšou metódou je jazda zákrutami a pozorné počúvanie. Pokiaľ sa hluk zvýrazní v pravotočivej zákrute, poškodené ložisko bude pravdepodobne na ľavej strane nápravy pretože na ňu v tej chvíli pôsobí väčšia záťaž.



Sprievodným znakom je vyššia spotreba paliva, kvôli vyššiemu odporu pohonného mechanizmu vozidla. Ak ti vyššia spotreba a hluk nevadí, maj na pamäti, že zanedbávanie výmeny poškodeného ložiska môže viesť až k zablokovaniu kolesa za jazdy a to je horšie ako brzdenie ľavou nohou. Preto v prípade spozorovania problému neodkladaj opravu na neskôr, ale v čo najkratšom čase navštív servis.


Zaujíma ťa cena ložiska na tvoje vozidlo? Vyber si vozidlo a dozvieš sa potrebné informácie:

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014