Vozidlo ťahá do strany – aká môže byť príčina tohto problému?

Ak pri pustení volantu začína ubiehať doľava alebo doprava, príčinou môže byť...


Jednoznačne ide o jasný signál, že niečo s autom nie je tak úplne v poriadku. V prípade že nechce držať správny smer jazdy a pri pustení volantu začína ubiehať doľava alebo doprava, príčinou môže byť:


Geometria kolies:

Najčastejšou príčinou spomínaného problému je zle nastavená geometria kolies. Prejavuje sa nadmerným opotrebovaním dezénu pneumatík zväčša na jednej strane. Jazda je nie len nebezpečná, navyše prispieva k zvýšenej spotrebe paliva.


Nerovnomerne opotrebené pneumatiky:

V takomto prípade je potrebné pneumatiky vymeniť za nové a absolvovať geometriu kolies. Výmenou pneumatík bez geometrie riskujeme ich opätovné nerovnomerné opotrebené a návrat problému s ťahaním do strany.


Poškodenie podvozkových dielov:

V prípade ak je geometria v poriadku a problém naďalej pretrváva, je potrebné zamerať sa na diely podvozku. Problémom môžu byť opotrebované / poškodené silentbloky, čapy, tlmiče, pružiny ramená a podobne.


Ťahanie do strany počas brzdenia:

V tomto prípade sa problém skrýva v brzdovom systéme. Kotúč alebo platničky na jednej strane vozidla môžu byť znečistené či inak poškodené a tým strácajú svoju brzdnú silu. Problém je samozrejme potrebné odstrániť vyčistením alebo výmenou brzdových komponentov.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014