Športový podvozok – ako si správne vybrať?

Za takúto úpravu môžete zaplatiť aj...


Športový podvozok ponúka okrem zlepšenia vizuálnej stránky vozidla aj lepšiu stabilitu pri ostrej jazde. Na trhu je rozšírených viacero druhov a nespočetne veľa výrobcov. Pevné športové podvozky, nastaviteľné športové podvozky, vzduchové podvozky či osobitne využité športové pružiny alebo športové tlmiče. Ako si však vybrať ten správny podvozok pre svoje auto? V prvom rade je potrebné si uvedomiť, na aké vozidlo sa chystáte podvozok namontovať. Pokiaľ s ním plánujete denno dennú jazdu do práce a pod. najideálnejšou voľbou je podvozok s pevným znížením.



Všetko je však potrebné dôkladne premerať, aby sa po zdĺhavej práci nestretli blatníky s pneumatikami. Ďalšou možnosťou je využite nastaviteľného podvozku. Jeho inštalácia a správne vyladenie síce trvá o niečo dlhšie, no nakoniec dosiahnete ideálnu výšku pre skvelý vzhľad aj funkčnosť. Pri každodennom využívaní vozidla je všeobecne odporúčané priplatiť si zopár desiatok eur a vsadiť na kvalitnejší podvozok.



Lacnejšie športové podvozky sú často krát využívané pre výstavné vozidlá, ktoré z garáží vyliezajú len pár krát za rok. Nepodliehajú nástrahám Slovenských ciest každý deň a tým sa automaticky predlžuje ich životnosť. Pre výstavné vozidlá je najnovším trendom inštalácia vzduchových, teda hydraulických podvozkov. Jedná sa o klasický športový podvozok, ktorý je znižovaný a tiež zvyšovaný pomocou pridaných vzduchových vakov. Jeho inštaláciu vykonávajú na to určené firmy a nejde zrovna o najlacnejšiu modifikáciu. Za takúto úpravu môžete zaplatiť aj viac ako 1000 eur.



Športové podvozky nájdete aj v našej ponuke TU

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014