Samoobslužné autoumyvárne – pozor na poškodenie laku

Pozorne si prečítajte návod, skôr ako začnete používať...

Samoobslužné autoumyvárne – pozor na poškodenie laku


V poslednej dobe sa na Slovensku výrazne rozšírili samoobslužné autoumyvárne, takzvané wapky, kde si môžete umyť svoje vozidlo doslova za „pár korún“. Hlavne zásluhou mnohých diskusií, v ktorých sa uvádza že klasické kefy ktoré poznáme takmer z každej čerpacej stanice, poškodzujú lak vozila. Lak vášho vozidla však aj pri svojpomocnom umývaní môžete nevedome poškodzovať. Týka sa to najmä umývacích staníc, ktoré majú k dispozícii jemnú kefu na čistenie.



Je nutné si všímať pokyny majiteľa, ako môže byť táto kefa využívaná. Niektoré wapky povoľujú jej používanie výhradne na čistenie kolies a diskov, iné zasa len na karosériu a čistenie diskov zakazujú. Netreba vysvetľovať prečo je pre váš lak nebezpečné použiť nástroj, s ktorým si pár minút pred vami niekto násilne ,,drhol" špinu z kolies. Riziko poškodenia hrozí dokonca aj na wapke, kde je kefa určená len na karosériu a to nedodržiavaním alebo neznalosťou tohto predpisu.


Čím ďalej, tým viac návštevníkov už využíva samoobslužné umyvárne len kvôli vode, šampónu a prípadnému vosku. Ostatné prostriedky na čistenie, umývanie či sušenie patria k ich povinnej výbave vozidla.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014