Pneumatiky budúcnosti – Michelin Tweel

Nahradia tieto pneumatiky, pneumatiky naplnené vzduchom? ...

Pneumatiky budúcnosti – Michelin Tweel


Spoločnosť Michelin nie je potrebné predstavovať. Ich pneumatiky patria k najvyužívanejším značkám na svete a tak ako vo všetkých odvetviach zaoberajúcich sa komponentmi pre vozidlá aj táto firma sa rozhodla pre inovácie. Ich najmodernejší produkt je totiž označovaný ako „pneumatiky budúcnosti“. Tieto pneumatiky s názvom TWEEL sú označované ako nezničiteľné. 



Skladajú sa z vnútorného dielu, ktorý sa upevňuje na vozidlo ako klasický disk, dezénovej plochy ktorá je v kontakte s vozovkou a tieto dva diely sú prepojené vertikálnymi rebrami. To znamená: žiaden disk a pneumatika, ale všetko spolu ako jeden kus. Keďže na svoju prevádzku nepotrebujú byť napustené vzduchom, stráca sa riziko defektu. Rebrá aj behúň s dezénom sa navyše dokážu mierne prispôsobovať terénu. 



Tieto pneumatiky samozrejme nie sú určené pre všetky vozidlá. Ich maximálna nosnosť je 1300kg a maximálna konštrukčná rýchlosť 60 km/h. Vo veľkom sa však využívajú pre stroje v teréne či štvorkolky. Francúzska spoločnosť Michelin však verí, že postupným zdokonalením tejto pneumatiky, bude možné ju v budúcnosti využívať aj pre osobné vozidlá. Aktuálna cena pre spomínané terénne vozidlá sa pohybuje niekde okolo 640€ za kus. 

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014