Ktoré autá najviac hrdzavejú kvôli nízkej protikoróznej ochrane?

Treba mať na pamäti, že korózia znižuje pevnosť karosérie...

Finančná situácia na Slovensku núti najmä mladých, ale aj starších obyvateľov siahnuť po staršom vozidle, ktoré už prešlo rukami niekoľkých majiteľov. Okrem množstva opráv či skrytých závad, ktoré sa môžu kedykoľvek prejaviť býva tiež častým problémom korózia. Či už nebolo o vozidlo dostatočne postarané v minulosti alebo ide o slabú protikoróznu ochranu od výroby, môže sa takýto problém podpísať najmä na bezpečnosti posádky. Ktoré vozidlá trpia týmto problémom najviac?



MAZDA

Viacero modelov vyrábaných v rokoch 2005 až 2008 trpí na slabú ochranu karosérie najmä v oblasti blatníkov. Pri tejto značke je ale azda nemožné nájsť nájsť nehrdzavejúci model.


NISSAN

Napríklad model Almera z rokov 2005 až 2006 začína hrdzavieť už po troch rokoch prevádzky.


OPEL

Model Astra vyrábaný v rokoch 2005 až 2012 trpí najmä koróziou podvozku a spodnej časti dverí.


Samozrejme do zoznamu patrí veľké množstvo ďalších vozidiel, ktoré sa však vyrábali ešte v minulom storočí a hoci dnes za sebou majú veľké množstvo kilometrov a roky prevádzky, stále patria medzi vyhľadávané. Treba mať ale na pamäti, že korózia výrazne znižuje pevnosť karosérie a v prípade kolízie je oveľa vyššie riziko vzniku zranení.


Dôležitá je správna starostlivosť

Aj napriek tomu, že tvoje auto nemá od výroby dostatočnú ochranu pred hrdzavením, ty môžeš tento nechcený stav odvrátiť vhodným ošetrením. Na ochranu pred koróziou mysli ale už teraz, pred zimou. Posypová soľ, voda a mráz dajú tvojmu autu zabrať a na jar sa ti objavia nechcené "prepichové" diely. Vďaka DINITROLU dokážeš odstrániť už vzniknutú koróziu a zabrániť vzniku ďalšej.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014