Brzdové hadice a príznaky ich poškodenia

Jedná sa o poruchu, ktorú je potrebné riešiť bezodkladne...


Brzdové hadice patria k neodmysliteľnej súčasti hlavného bezpečnostného prvku vo vozidle. Slúžia na presun brzdovej kvapaliny v systéme, pri čom sú na ne kladené vysoké nároky. Dlhá životnosť a kvalitná, pevná konštrukcia sú základom pre ich správnu funkčnosť. V opačnom prípade môže prísť až k fatálnym následkom.



Brzdové hadičky sú zložené v vnútornej gumovej vrstvy, tá je pre zvýšenie pevnosti obalená pleteným materiálom, najčastejšie z kevlaru a ten je chránený ďalšou vonkajšou vrstvou gumy. Ani kvalitné hadičky však nepredchádzajú rôznym mechanickým poškodeniam. Práve z toho dôvodu majú moderné automobily vytvorený dvojokruhový brzdový systém. Strata funkcie je sprevádzaná zmäknutím brzdového pedálu, ktoré je spôsobené stratou tlaku. Jedná sa o poruchu, ktorú je potrebné riešiť bezodkladne.



Ďalšími príznakmi problému s brzdovými hadičkami môže byť viditeľný únik brzdovej kvapaliny, odpor brzdového pedálu, vibrácie pri brzdení a samozrejme predĺžená brzdná dráha. Na hadičky pôsobia negatívne hlavne okolité vplyvy ako vysoká teplota motora a bŕzd, ale tiež voda, mráz a posypová soľ. Okrem mechanického pretrhnutia teda môže prísť v kombinácii týchto vplyvov a veku komponentov aj k iným poškodeniam. Hadičky sa môžu upchať, zakrútiť alebo môže byť zničené ich koncové uchytenie.



Vyberte si vozidlo a nájdite si vhodné brzdové hadičky:

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014